Recept
« Terug naar recepten
RIJST: Spaanse Gebakken Rijst
PT25M
RIJST: Spaanse Gebakken Rijst
De rijst uit Spanje komt vooral uit de delta van de Ebro-rivier,gebied rond Valencia en gebiedje rond Murcia
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST: Spaanse Gebakken Rijst te bereiden
1).Verhit 3 eetlepels rijstolie in de wadjang en fruit hierin aan de uien, knoflook, pimenton, saffraan en lomboks tot de uien glazig zijn geworden.
2).Doe de rijst er bij en bak en roer net zolang tot alle rijstkorrels bedekt zijn met de olie.
3).Doe de wijn er bij en blijf roeren tot alle wijn weggekookt is.
4).Onder voortdurend roeren de kippenbouillon er bij doen, beetje bij beetje.
5).Wanneer de rijst klaar is om op te dienen er nog even snel wat gehakte korianderblaadjes doorroeren.
2).Doe de rijst er bij en bak en roer net zolang tot alle rijstkorrels bedekt zijn met de olie.
3).Doe de wijn er bij en blijf roeren tot alle wijn weggekookt is.
4).Onder voortdurend roeren de kippenbouillon er bij doen, beetje bij beetje.
5).Wanneer de rijst klaar is om op te dienen er nog even snel wat gehakte korianderblaadjes doorroeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
--->Bij vleesgerechten, kipgerechten, vis- en schaaldiergerechten.
deuxchapeaux zegt:
Je hebt voor het originele recept een rondkorrelige rijst-soort nodig (dat wordt ook wel risottorijst genoemd).De rijst wordt NIET van te voren gekookt.Hij wordt gemaakt zoals een risotto wordt gemaakt.
De langkorrelige rijst neemt niet zo veel vocht op als de rondkorrelige en dus kun je er minder smaakstoffen in kwijt.
Als je gewone rijst gebruikt moet de rijst de dag van te voren worden gekookt en daarna samen gegorengd moeten worden met een soort bumbu waarin de wijn,kip en alle kruiden in zitten.Is een stuk ingewikkelder.
Jan A