Recept
« Terug naar recepten
RIJST - Thaise Gebakken Rijst met Chinese Worst
PT30M
RIJST - Thaise Gebakken Rijst met Chinese Worst
Werd veel gegeten in Hong Kong.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST - Thaise Gebakken Rijst met Chinese Worst te bereiden
1).Marineer de crab in een mengsel van de wijn, geraspte gember en sesam olie.
2).Bak de stukjes worst uit en verwijder uit de wok en zet apart. Zorg dat er veel olie achterblijft in de wok.
3).Bak daarin de eieren en het crabmengsel zodanig, dat de eieren net zijn gestold. Haal dat mengsel uit de wok met achterlating van zoveel mogelijk olie.
4).Vul de olie anders aan tot minstens 20 cc.
5).Zet het vuur hoog en laat de lenteuitjes 20 tellen aanfruiten (+ evt.de sjalotjes en knoflook).
6).Voeg dan de rijst toe en roer goed door en roer alle klontjes weg.
7).Voeg dan al roerend de groentemix toe.
8).Dan de vissaus, de ketjap en zout en peper naar smaak
9).Voeg dan toe het krab-mensel en roer dat goed door de rijst.
10).Dan de kleingemaakte uitgebakken stukjes worst.
Dien kokend heet op met snippers groen(peterselie,koriander,lenteuitjes,enz.) over de rijst.
Geef er sambal bij en zoetzuur, enz.
2).Bak de stukjes worst uit en verwijder uit de wok en zet apart. Zorg dat er veel olie achterblijft in de wok.
3).Bak daarin de eieren en het crabmengsel zodanig, dat de eieren net zijn gestold. Haal dat mengsel uit de wok met achterlating van zoveel mogelijk olie.
4).Vul de olie anders aan tot minstens 20 cc.
5).Zet het vuur hoog en laat de lenteuitjes 20 tellen aanfruiten (+ evt.de sjalotjes en knoflook).
6).Voeg dan de rijst toe en roer goed door en roer alle klontjes weg.
7).Voeg dan al roerend de groentemix toe.
8).Dan de vissaus, de ketjap en zout en peper naar smaak
9).Voeg dan toe het krab-mensel en roer dat goed door de rijst.
10).Dan de kleingemaakte uitgebakken stukjes worst.
Dien kokend heet op met snippers groen(peterselie,koriander,lenteuitjes,enz.) over de rijst.
Geef er sambal bij en zoetzuur, enz.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er bier bij of wijn