Recept
« Terug naar recepten
Rijstballen
PT120M
Rijstballen
Een heerlijk rijstballen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jiangyi chen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstballen te bereiden
De rijst klaar laten koken, paar minuutjes laten afkoelen.
De rijst in kommetje dan moet je het kommetje eerst nat maken,
met water, dan met rijst aan 1 kant vullen.
De kommetjes tegen elkaar houden dan schudden (op en neer).
Dan op je handen leggen en dan drukken in de vorm die jij wil hebben.
Voor folie is het simpel. De rijst erop leggen in het midden,
de folie tot 1 punt vullen en drukken tot de vorm die jij wilt.
De rijst in kommetje dan moet je het kommetje eerst nat maken,
met water, dan met rijst aan 1 kant vullen.
De kommetjes tegen elkaar houden dan schudden (op en neer).
Dan op je handen leggen en dan drukken in de vorm die jij wil hebben.
Voor folie is het simpel. De rijst erop leggen in het midden,
de folie tot 1 punt vullen en drukken tot de vorm die jij wilt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
HarryLohr zegt:
assy54 zegt:
spikeysmum zegt:
Mieke zegt:
bametz-saffrie zegt: