Recept
« Terug naar recepten
Rijstballetjes, met tonijn en mozzarella
PT30M
Rijstballetjes, met tonijn en mozzarella
Een heerlijk rijstballetjes, met tonijn en mozzarella recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Rio Mare
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstballetjes, met tonijn en mozzarella te bereiden
Hak de ui fijn en snij de mozzarella in blokjes. Laat de tonijn uitlekken.
Doe de olijfolie in een grote hoge pan en fruit de ui. Voeg 100 g tomatensaus en de oregano toe. Voeg de rijst toe en laat het vocht absorberen. Voeg dan langzaam, al roerende de bouillon toe zodat je uiteindelijk een redelijk droge risotto krijgt.
Zet het vuur uit, voeg een ei toe en roer alles goed door elkaar. Laat de risotto afkoelen.
Meng de tonijn met de mozzarella en de resterende tomatensaus.
Schep een grote eetlepel risotto in je hand en voeg een beetje van het tonijn-mozzarella mengsel toe. Maak hiervan een balletje en zorg ervoor dat de tonijn-mozzarella in het midden van het balletje blijft. Maak net zoveel balletjes tot de ingrediënten op zijn.
Klop het ei met een beetje zout los.
Rol de balletjes door het meel, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Frituur de balletjes goudbruin en knapperig en serveer ze warm.
Doe de olijfolie in een grote hoge pan en fruit de ui. Voeg 100 g tomatensaus en de oregano toe. Voeg de rijst toe en laat het vocht absorberen. Voeg dan langzaam, al roerende de bouillon toe zodat je uiteindelijk een redelijk droge risotto krijgt.
Zet het vuur uit, voeg een ei toe en roer alles goed door elkaar. Laat de risotto afkoelen.
Meng de tonijn met de mozzarella en de resterende tomatensaus.
Schep een grote eetlepel risotto in je hand en voeg een beetje van het tonijn-mozzarella mengsel toe. Maak hiervan een balletje en zorg ervoor dat de tonijn-mozzarella in het midden van het balletje blijft. Maak net zoveel balletjes tot de ingrediënten op zijn.
Klop het ei met een beetje zout los.
Rol de balletjes door het meel, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Frituur de balletjes goudbruin en knapperig en serveer ze warm.