KookJij

Rijstkroketjes

Een heerlijk rijstkroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstkroketjes te bereiden

De rijst koken en af laten koelen tot handwarmte.
De wortel fijn raspen.
Meng de rijst met het ei, het meel, de wortel, de geraspte kaas, kruiden en zout goed door elkaar.
Je hebt nu een dik deeg waarvan je balletjes of kroketjes rolt. Rol ze daarna door de paneermeel en laat een stuk of vier voorzichtig in de hete olie glijden en bak ze in een paar min goud bruin. Ga zo door totdat ze allemaal liggen uit te lekken op keukenpapier.
Serveer er een rauwkost schotel of gekookte gemengde groenten bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst