Recept
« Terug naar recepten
Rijstomelet
PT15M
Rijstomelet
Een heerlijk rijstomelet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.glutenvrijkookhoekje.nl/rijstomelet.html
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstomelet te bereiden
Splits de eieren.
Roer de eierdooiers en de suiker in een kom tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, rijst, vanillesuiker, citroenrasp, kaneel en zout naar smaak toe.
Klop de eiwitten stijf in een kom en schep ze luchtig door het beslag.
Indien het beslag te dik is, roer er dan voorzichtig wat kokosmelk door.
Bak van het beslag in een koekepan met wat boter of olie 4 rijstomeletten van.
Bron: aangepast recept.
Roer de eierdooiers en de suiker in een kom tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, rijst, vanillesuiker, citroenrasp, kaneel en zout naar smaak toe.
Klop de eiwitten stijf in een kom en schep ze luchtig door het beslag.
Indien het beslag te dik is, roer er dan voorzichtig wat kokosmelk door.
Bak van het beslag in een koekepan met wat boter of olie 4 rijstomeletten van.
Bron: aangepast recept.
Mijn kookverhaal (Renée Ramerman)
De omeletten iets langer laten bakken, om te voorkomen dat ze helemaal kapotgaan.
slaatje zegt: