KookJij

Rijstomelet

Een heerlijk rijstomelet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: www.glutenvrijkookhoekje.nl/rijstomelet.html
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstomelet te bereiden

Splits de eieren.
Roer de eierdooiers en de suiker in een kom tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, rijst, vanillesuiker, citroenrasp, kaneel en zout naar smaak toe.
Klop de eiwitten stijf in een kom en schep ze luchtig door het beslag.
Indien het beslag te dik is, roer er dan voorzichtig wat kokosmelk door.
Bak van het beslag in een koekepan met wat boter of olie 4 rijstomeletten van.
Bron: aangepast recept.

Mijn kookverhaal (Renée Ramerman)

De omeletten iets langer laten bakken, om te voorkomen dat ze helemaal kapotgaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Dit lijkt me heel erg lekker en gemakkelijk. Ik verbaas me dat hier geen reacties op zijn gekomen:o Groetjes Gerda :p:p:p:p