Recept
« Terug naar recepten
Rilettes van Varkensvlees
PT240M
Rilettes van Varkensvlees
Een heerlijk rilettes van varkensvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Hele goede slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rilettes van Varkensvlees te bereiden
verwarm de oven voor op 140°C.
Snijd het varkensvlees in stukjes en doe het met de rest van de ingrediënten in een ovenschaal.
Meng alles goed en doe een deksel op de schaal.
Stoof het vlees 4 uur.
Het moet zacht zijn en omgeven met vloeibaar vet.
Doe het vlees en het vet over in een zeef en hang deze boven een kom om het vet op te vangen.
Haal het vlees uit elkaar met twee vorken en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Doe het vlees over in een schaal van 750 ml en laat het afkoelen.
Giet het warme vet door een fijne zeef.
Giet, zodra het vlees is afgekoeld, het vet eroverheen ( misschien moet U het vet eerst opwarmen om het weer vloeibaar te maken ).
Dek de schaal af en laat de rilettes ten minste 1 week in de koelkast staan.
Serveer op kamertemperatuur.
Snijd het varkensvlees in stukjes en doe het met de rest van de ingrediënten in een ovenschaal.
Meng alles goed en doe een deksel op de schaal.
Stoof het vlees 4 uur.
Het moet zacht zijn en omgeven met vloeibaar vet.
Doe het vlees en het vet over in een zeef en hang deze boven een kom om het vet op te vangen.
Haal het vlees uit elkaar met twee vorken en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Doe het vlees over in een schaal van 750 ml en laat het afkoelen.
Giet het warme vet door een fijne zeef.
Giet, zodra het vlees is afgekoeld, het vet eroverheen ( misschien moet U het vet eerst opwarmen om het weer vloeibaar te maken ).
Dek de schaal af en laat de rilettes ten minste 1 week in de koelkast staan.
Serveer op kamertemperatuur.
bertal zegt:
was bekend , maar dan is het ook lekker, dus ook de moeite waard.
succes met het koken :);)
m.v.g. Bert Allers