Recept
« Terug naar recepten
Rillettes
PT200M
Rillettes
Een heerlijk rillettes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Koken op z'n Frans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rillettes te bereiden
Steek de kruidnagels in de ui. Verwarm het vet in een braadpan. Snijd het varkensvlees en de eend in stukken. Voeg ze met de overige ingrediënten aan het vet toe en laat alles op een laag vuur in 3 uur gaar worden.
Verwijder de wortel, ui en bouquet en laat de rest afkoelen. Neem het vlees uit de pan, verwijder de botten van de eend en pluk het vlees fijn. Meng het met een beetje vet, zodat het mengsel net smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de rillettes in kleine potten en dek het mengsel af met het overgebleven vet. Strooi de peperkorrels erover. Zet de potten koud weg tot gebruik.
Lekker met kleine augurkjes, knapperig brood en een salade.
Of vul filodeeg en maak er mooie pakketjes van, verwarm in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en champignons en een rucolasalade.
Verwijder de wortel, ui en bouquet en laat de rest afkoelen. Neem het vlees uit de pan, verwijder de botten van de eend en pluk het vlees fijn. Meng het met een beetje vet, zodat het mengsel net smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de rillettes in kleine potten en dek het mengsel af met het overgebleven vet. Strooi de peperkorrels erover. Zet de potten koud weg tot gebruik.
Lekker met kleine augurkjes, knapperig brood en een salade.
Of vul filodeeg en maak er mooie pakketjes van, verwarm in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en champignons en een rucolasalade.
Anna zegt:
Ook heerlijk om de eend te verwerken in deze ovenschotel, is bij ons favoriet! (gekregen van ons nichtje die in Frankrijk woont:D)
http://www.kookjij.nl/recept-eend-ovenschotel-met-aardappelpuree
Groetjes,
Anna.
KookJij.
;)