Recept
« Terug naar recepten
risotto alla milanese als primo
PT30M
risotto alla milanese als primo
Een heerlijk risotto alla milanese als primo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe risotto alla milanese als primo te bereiden
Fruit de ui in wat olijfolie,voeg knoflook toe en laat een paar sec mee fruiten.Doe de rijst erbij en roer om tot de rijst glanst van de olijfolie.Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en laat iedere scheut door de rijst opnemen.Ga zo c.a. 20 min door.Schenk er aan het einde een glaasje sherry doorheen en laat ook dit opnemen door de rijst.Doe van het vuur af een scheut vloeibare margarine door de risotto en roer de geraspte parmezaanse kaas erdoor. Maak op smaak met peper en evt.zout.Schep de rucola om met wat olijfolie.Leg middenin een diep bord een handje van de rucola en schep hierop de risotto.Garneer met wat mooie krullen parmezaanse kaas en nog een rucolablaadje.
brandaris zegt: