KookJij

risotto alla milanese als primo

Een heerlijk risotto alla milanese als primo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe risotto alla milanese als primo te bereiden

Fruit de ui in wat olijfolie,voeg knoflook toe en laat een paar sec mee fruiten.Doe de rijst erbij en roer om tot de rijst glanst van de olijfolie.Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en laat iedere scheut door de rijst opnemen.Ga zo c.a. 20 min door.Schenk er aan het einde een glaasje sherry doorheen en laat ook dit opnemen door de rijst.Doe van het vuur af een scheut vloeibare margarine door de risotto en roer de geraspte parmezaanse kaas erdoor. Maak op smaak met peper en evt.zout.Schep de rucola om met wat olijfolie.Leg middenin een diep bord een handje van de rucola en schep hierop de risotto.Garneer met wat mooie krullen parmezaanse kaas en nog een rucolablaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brandaris

brandaris zegt:
marijke jou recept spreek mijn aan ik zal het uit printen en als ik de tijd er voor heb ga ik jou recept maken.gr.Henny.