Recept
« Terug naar recepten
Risotto met garnalen en dragon
PT45M
Risotto met garnalen en dragon
Een heerlijk risotto met garnalen en dragon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met garnalen en dragon te bereiden
Verwarm 2 el olie en bak hierin de sjalot 3-4 min. op zacht vuur.
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot elk korreltje met olie bedekt is.
Schenk er een beetje hete bouillon bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Schenk daarna weer een beetje hete bouillon in de pan, blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe.
Herhaal deze handeling tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is.
(de korrel heeft dan nog een beetje beet).
Dit duurt ongeveer 20-25 min.
Neem de pan van het vuur voordat de risotto te droog wordt
( het moet een smeuig mengsel blijven)
Breng op smaak met zout en peper en roer er nog 1 el olie, de gekookte garnalen en dragon door.
Verwarm de risotto nog ca 1 min. Laat de risotto afgedekt nog 5 min. staan en serveer direct
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot elk korreltje met olie bedekt is.
Schenk er een beetje hete bouillon bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Schenk daarna weer een beetje hete bouillon in de pan, blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe.
Herhaal deze handeling tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is.
(de korrel heeft dan nog een beetje beet).
Dit duurt ongeveer 20-25 min.
Neem de pan van het vuur voordat de risotto te droog wordt
( het moet een smeuig mengsel blijven)
Breng op smaak met zout en peper en roer er nog 1 el olie, de gekookte garnalen en dragon door.
Verwarm de risotto nog ca 1 min. Laat de risotto afgedekt nog 5 min. staan en serveer direct
bertal zegt:
Inderdaad is het proberen waard met parelgort.
Zal dit zeker proberen.
:):)
m.v.g. Bert Allers