KookJij

Risotto met garnalen, krab en maïs

Een heerlijk risotto met garnalen, krab en maïs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met garnalen, krab en maïs te bereiden

1).Zet de bouillon op, breng aan de kook en houd hem heet.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en smoor daarin de uien en de knoflook tot ze glazig gaan zien.
3).Doe de rijst er bij en roer goed door en zorg ervoor dat alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie. Ze zien er dan ook glazig uit.
4).Doe de wijn er bij en roeren maar en wacht tot de wijn is opgenomen.
5).Nu gaan we de bouillon er geleidelijk bij doen en roeren eerst tot de vorige hoeveelheid is opgenomen.
6).Als bijna alle bouillon is opgebruikt en de rijst zo goed als gaar is dan doen we de fijn gemaakte surimi sticks er bij en de garnalen en vervolgens de maïs. We blijven wel steeds roeren.
7).De helft van de gesnipperde blaadjes gaan er nu ook door en de risotto is klaar om te worden opgeschept.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: We verdelen de risotto over de borden en bestrooien die met de rest van de blaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst