Recept
« Terug naar recepten
Risotto met Groentes
PT60M
Risotto met Groentes
Een heerlijk risotto met groentes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met Groentes te bereiden
*Bak de uien en knoflook in de 2 eetlepels rijstolie en 2 eetlepels roomboter tot ze glazig zien.
*Bak alle andere kleingemaakte groentes in de 4 eetlepels olijfolie in een apart pannetje tot ze zacht zijn geworden.Blijf wel veel roeren
*Doe de rijst bij de uien en zorg ervoor dat alle korrels bedekt worden met olieboter (doe desnoods nog een eetlepel rijstolie er bij) en zie of ze allemaal glazig zijn geworden.
*Dan is het tijd om de witte wijn bij de rijst te gieten en blijven roeren tot de wijn opgenomen cq .verdampt is.
*We doen nu telkens een pollepel hete bouillon bij de rijst en voordat er een nieuwe pollepel bij gaat moet eerst de vorige zo goed als verdwenen zijn.
*Op het laatst (bv. met nog 2 lepels te gaan doen we alle groentes bij het rijstmengsel en gebruiken dan de bouillon op.
*We roeren er dan de koude roomboter door en de fijngehakte korianderblaadjes.
*Bak alle andere kleingemaakte groentes in de 4 eetlepels olijfolie in een apart pannetje tot ze zacht zijn geworden.Blijf wel veel roeren
*Doe de rijst bij de uien en zorg ervoor dat alle korrels bedekt worden met olieboter (doe desnoods nog een eetlepel rijstolie er bij) en zie of ze allemaal glazig zijn geworden.
*Dan is het tijd om de witte wijn bij de rijst te gieten en blijven roeren tot de wijn opgenomen cq .verdampt is.
*We doen nu telkens een pollepel hete bouillon bij de rijst en voordat er een nieuwe pollepel bij gaat moet eerst de vorige zo goed als verdwenen zijn.
*Op het laatst (bv. met nog 2 lepels te gaan doen we alle groentes bij het rijstmengsel en gebruiken dan de bouillon op.
*We roeren er dan de koude roomboter door en de fijngehakte korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Opdienen (halfvloeibaar, zo hoort het) met wat peterseliehaksel er op gestrooid en wat geraspte Parmezaanse kaas.