Recept
« Terug naar recepten
Risotto met kastanjechampignons
PT25M
Risotto met kastanjechampignons
Een heerlijk risotto met kastanjechampignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met kastanjechampignons te bereiden
Verwarm in een pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.Schep de tijm en de rijst erdoor.Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glazen.Roer goed en laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen.regelmatig roeren.Roer 1 soeplepel bouillon door de rijst.Roer goed door en wacht tot het vocht is opgenomen.herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.Snijd de kastanjechampignons in stukken.verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de paddenstoelen 5 minuten op hoog vuur.roer op 2 eetlepels na alle paddenstoelen door de risotto.Laat nog 5-10 minuten koken tot de rijst gaar is.Haal de pan van het vuur en roer de boter en 2/3 van de kaas door de risotto.breng op smaak met peper en zout.Laat de rijst 5 minuten staan met het deksel op de pan tot hij mooi romig is.Verdeel de risotto over 4 borden,verdeel er de achtergehouden paddenstoelen over en bestrooi met de kaas en wat vers gemalen peper.