*De risotto kan verder nog worden opgeleukt met een stukje vis en / of een gambaatje,enz.enz.
*De risotto kan men geven als tussengerecht of als bijgerecht of als snack.
Recept
« Terug naar recepten
Risotto met Mosselen en Pompoen
PT60M
Risotto met Mosselen en Pompoen
Een heerlijk risotto met mosselen en pompoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Theo Nijssen / BOLKE nov.2010
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met Mosselen en Pompoen te bereiden
1).In een mosselpan 2 eetlepels olijfolie verhitten en hierin de uien en knoflook aanzweten. Voeg 250 cc wijn toe en breng aan de kook. Stort hierin de mosselen en kook die gaar volgens het boekje. Haal dan de mosselen uit de pan en vervolgens de mosselen uit hun schelp en zet die even apart. Zeef het mosselkookvocht en vul aan met water tot 1100 cc en laat dat op een laag vuur opkoken voor verder gebruik.
2).Zet de blokjes pompoen op met 1 eetlepel roomboter en 100 cc mosselbouillon, kook die gaar en doe in de blender om te pureren. Zet de pompoenpuree apart weg en houd warm.
3).In een pan met dikke bodem de uien en knoflook aanzweten in 2 lepels olie en 2 lepels roomboter.
Doe de rijst er bij en roer tot alle korrels glazig zien.
Voeg nu 150 cc wijn toe en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen cq is verdwenen.
Vervolgens telkens een pollepel bouillon toevoegen en wegroeren, bouillon toevoegen en wegroeren tot alle bouillon is gebruikt.
4).Nu voegen we aan de rijst de room toe en de pompoenpuree en blijven voortdurend roeren.
5).Nu de mosselen er door roeren (behave 6 stuks) en de Parmezaanse kaas. Flink peperen en proeven of er nog zout nodig is.
Opdienen op de voorverwarmde bordjes en versieren met 1 mossel middenop.
2).Zet de blokjes pompoen op met 1 eetlepel roomboter en 100 cc mosselbouillon, kook die gaar en doe in de blender om te pureren. Zet de pompoenpuree apart weg en houd warm.
3).In een pan met dikke bodem de uien en knoflook aanzweten in 2 lepels olie en 2 lepels roomboter.
Doe de rijst er bij en roer tot alle korrels glazig zien.
Voeg nu 150 cc wijn toe en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen cq is verdwenen.
Vervolgens telkens een pollepel bouillon toevoegen en wegroeren, bouillon toevoegen en wegroeren tot alle bouillon is gebruikt.
4).Nu voegen we aan de rijst de room toe en de pompoenpuree en blijven voortdurend roeren.
5).Nu de mosselen er door roeren (behave 6 stuks) en de Parmezaanse kaas. Flink peperen en proeven of er nog zout nodig is.
Opdienen op de voorverwarmde bordjes en versieren met 1 mossel middenop.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ineke zegt:
Wij eten vaak risotto, lekker met paddenstoelen.
Bij mijn recepten staat risotto ala Isolana erg gewaagd maar erg lekker.
Ook eten wij wel eens rode risotto met tomaat en kaas. Ik zet het recept er nog wel een keer bij.
deuxchapeaux zegt:
Vlees bij vlees bevattende risotto en vis bij visbevattende risotto.Daarbij een passende groente en een bak met sla.Er zijn erg veel soorten risotto.Ook die zo rijk zijn gevuld met allerlei heerlijks dat ze als eenpans-hoofdgerecht kunnen dienen.
Met vr.gr.Jan A.