Recept
« Terug naar recepten
Risotto met mosselen en prei
PT50M
Risotto met mosselen en prei
Mosselen met prei, een heerlijke combinatie!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour market
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met mosselen en prei te bereiden
- Maak een bouillon van 600 ml kokend water en het bouillonblokje. Roer en hou de bouillon warm. Snij de prei in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot 5 min in 20 g boter. Giet de rijst erbij en laat bakken terwijl je roert, tot de rijst doorschijnend wordt. Giet de witte wijn erbij en laat uitkoken. Zet het vuur lager, voeg de prei toe. Giet telkens een pollepel bouillon bij de rijst en giet de volgende pollepel er pas bij wanneer het vocht volledig is opgenomen. Roer regelmatig met een houten lepel. Laat ongeveer 18 min verder bakken tot de rijst smeuïg maar nog al dente is. Haal de kookpot van het vuur. Giet de zure room erbij, breng op smaak met peper en roer. Dek af en laat 5 min rusten.
- Pel en snipper de look. Fruit 2 min in de olijfolie. Giet er 100 ml water bij en kruid met zout en royaal veel peper. Giet de mosselen in de pot en laat stoven tot ze opengaan. Haal van het vuur. Gooi de ongeopende mosselen weg en haal de rest uit de schelpen. Hak de peterselie fijn. Voeg de mosselen en de peterselie toe aan de risotto en roer voorzichtig om.ent.
- Serveer de risotto in voorverwarmde borden en dien onmiddellijk op.