Recept
« Terug naar recepten
Risotto met vanillepeulen
PT30M
Risotto met vanillepeulen
Een heerlijk risotto met vanillepeulen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden, bewerkt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met vanillepeulen te bereiden
1).Verhit de olie en de boter in de pan en fruit daarin aan de uien, knoflook, vanillemerg en vanillepeulen.
2).Wanneer de uien zacht zijn geworden voegen we de rijst toe en roeren net zo lang tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olieboter.
3).We scheppen de wijn er bij in 2 tranches en voegen de tweede helft pas toe wanneer de eerste helft volledig is verdwenen cq opgenomen.
4).Dan voegen we onder voortdurend roeren de kippenbouillon toe, beetje bij beetje, tot alles is opgebruikt.
We kunnen de rijst nu een poosje warm houden in de oven die op 60°C staat.
5).Vlak voor het gebruik roeren we er nog de mascarpone door, de roomboter, de bieslook, peper en zout en 3 eetlepels gemalen kaas.
2).Wanneer de uien zacht zijn geworden voegen we de rijst toe en roeren net zo lang tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olieboter.
3).We scheppen de wijn er bij in 2 tranches en voegen de tweede helft pas toe wanneer de eerste helft volledig is verdwenen cq opgenomen.
4).Dan voegen we onder voortdurend roeren de kippenbouillon toe, beetje bij beetje, tot alles is opgebruikt.
We kunnen de rijst nu een poosje warm houden in de oven die op 60°C staat.
5).Vlak voor het gebruik roeren we er nog de mascarpone door, de roomboter, de bieslook, peper en zout en 3 eetlepels gemalen kaas.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Bv met een geconfijt eendenpootje of konijnenpootje en strooi daarover evt.nog wat Parmezaan.