KookJij

Rode kipcurry met cashewnoten

Een heerlijk rode kipcurry met cashewnoten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: thaiskookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode kipcurry met cashewnoten te bereiden

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.kook ze in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar.Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.Snijd de spaanse pepers overlangs doormidden.Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen.Snijd de kip in blokjes.Schep 2 eetlepels dikke kokosroom van de kokosmelk in een wok en laat de room smelten.Bak de currypasta mee totdat hij gaat geuren.Schep de kip,boontjes en pepers erdoor en voeg de rest van de kokosmelk toe.Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot de kip en boontjes gaar zijn.Snijd de citroenblaadjes in reepjes.Schep de noten met de vissaus,citroenblaadjes en basilicum door de kip en warm het gerecht nog even goed door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst