Recept
« Terug naar recepten
Rode kipcurry met cashewnoten
PT30M
Rode kipcurry met cashewnoten
Een heerlijk rode kipcurry met cashewnoten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kipcurry met cashewnoten te bereiden
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.kook ze in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar.Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.Snijd de spaanse pepers overlangs doormidden.Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen.Snijd de kip in blokjes.Schep 2 eetlepels dikke kokosroom van de kokosmelk in een wok en laat de room smelten.Bak de currypasta mee totdat hij gaat geuren.Schep de kip,boontjes en pepers erdoor en voeg de rest van de kokosmelk toe.Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot de kip en boontjes gaar zijn.Snijd de citroenblaadjes in reepjes.Schep de noten met de vissaus,citroenblaadjes en basilicum door de kip en warm het gerecht nog even goed door.