Recept
« Terug naar recepten
Rode kool met appeltjes
PT60M
Rode kool met appeltjes
Een heerlijk rode kool met appeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool met appeltjes te bereiden
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
Verwijder van de rode kool de stronk en de buitenste bladeren.
Snijd de kool fijn.
Doe de kool, uien, appels, specerijen en de suiker in een grote pan met een dikke bodem.
Giet azijn en appelsap erover.
Breng op smaak.
Laat de rode kool in 30 min. gaar worden met de deksel op de pan, tot de kool zacht is.
Laat aansluitend nogmaals 15 min. zachtjes koken tot alle vocht verdampt is en roer af en toe om.
Roer de boter erdoor, proef of de kool op smaak is en serveer direct.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
Verwijder van de rode kool de stronk en de buitenste bladeren.
Snijd de kool fijn.
Doe de kool, uien, appels, specerijen en de suiker in een grote pan met een dikke bodem.
Giet azijn en appelsap erover.
Breng op smaak.
Laat de rode kool in 30 min. gaar worden met de deksel op de pan, tot de kool zacht is.
Laat aansluitend nogmaals 15 min. zachtjes koken tot alle vocht verdampt is en roer af en toe om.
Roer de boter erdoor, proef of de kool op smaak is en serveer direct.