KookJij

Rode Kool

Wat is er lekkerder dan een portie rode kool met een mooi stukje wild.Er zijn nogal wat recepten in omloop van rode kool.Maar ze komen allemaal eigenlijk neer op rode kool met kruiden met ui met iets zuurs en iets zoets.Hier zijn een paar voorbeelden.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zoiets heb je in de loop van de jaren gehoord en onthouden
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode Kool te bereiden

*Verhit in een grote pan de rijstolie of ganzenvet en fruit hierin de uien en de knoflook op een laag vuurtje aan.
*Als de uien goed glazig zijn,de kaneel,kruidnagel en steranijs toevoegen tot het sterker gaat geuren.
*Het vuur mag nu hoger en de rode kool gaat in de pan.Goed blijven roeren.Zodra de kool gaat slinken de suiker er bij en de wijn azijn.Blijven roeren tot het vocht is verdampt.Nu het sinaasappelsap er bij en goed blijven roeren.
*Nu gaan de appels,cranberries en rozijnen er bij.Roer om.
*We maken een papje van 2 eetlepels maizena met een glas wijn.We gooien de rest van de wijn door de rode kool in de pan,roeren dat door en doen dan het maizena papje er bij.Weer goed roeren en dan de verkruimelde ontbijtkoek er door roeren.
*We zetten het vuur laag en laten nu de rode kool gaar sudderen met het deksel er op gedurende 120 minuten.
*Van het vuur af roeren we nog eens goed door.
*****************************************************************************************************
RODE KOOL II
*Verhit in een flinke pan met dikke bodem het vet en fruit daarin aan de uien en de knoflook.
*Zodra de uien glazig gaan worden de kruiden mix toevoegen en goed omroeren.Dan gaat de rode kool er bij met de wijn,sinaasappel en balsamico azijn.Dit al roerend verwarmen tot de vloeistof tegen de kook aan zit.
*Dan er bij doen de suiker,de geraspte appel,de cranberries en de jeneverbessen.
*Wanner alles goed door elkaar is geroerd,kan de deksel op de pan en het vuur lager worden gezet.
*Laat dan nog eens op dat lage vuur 2 uur pruttelen  en roer zo nu en dan even om.
Geef dit bij haas of eend met een lekkere aardappelpurée

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*We kunnen het koud weg zetten,invriezen of tijdelijk warm wegzetten
***
*Klaarmaken : We halen de kou er af in de pan op het vuur en daarna zetten we het gedurende 5 - 10 minuten in een oven,die op 170 graden Celsius staat.
***************
Drink hierbij een mooie rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

julia van lievenoogen

julia van lievenoogen zegt:
ik doe er rodewijnazijn,puntje suiker,snufje rijst,boter en appels bij