KookJij

Rode Mul in een pakketje

Een heerlijk rode mul in een pakketje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: visrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode Mul in een pakketje te bereiden

Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast. Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Zo kunnen we ons tenminste nuttig bezighouden;)
hns

hns zegt:
Ja, zo is het ook, elke keer weer leren.
Het leuke vond ik het fijn snijden, de knolselderij in lucifertjes. met vrnd groeten Hans:):):)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Hans, fijn dat het gesmaakt heeft. Het marineren kan natuurlijk ook, hangt een beetje van ieders smaak af natuurlijk. En natuurlijk zo'n loebas als Bores zal wel met bijna alles tevreden zijn zeker;)
Groetjes, Erwin:D:D
hns

hns zegt:
He Erwin, het is er eindelijk van gekomen.
Heb de pakketjes bij 175 grd gegaard 25 min. Naast Roosmarijn ook wat Salie toegevoegd. Smaak best prima! Vond alleen de knolselderij wat gronderig, misschien vooraf 'marineren' met zuur, ketjap en mosterd. Groet Hans:):):)
En die Bores lust werkelijk alles, van venkelknol tot knolselderij toe.
fijnproever

fijnproever zegt:
Hoor het graag hoe het gesmaakt heeft;):):)
hns

hns zegt:
Ga het zeker maken, print ligt al klaar. Groeten Hans:):):):)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hans, dit recept nog niet maar wel al op een andere wijze, en moet zeggen, is best wel te pruimen;) Dit gerecht komt ook nog eens op tafel:):)
hns

hns zegt:
He Edwin, ik ben nogal 'op de vis', heb je deze ook zelf bereid?
Ben benieuwd naar het resultaat. grt Hans
:);):p:D