KookJij

Rode paprika-sinaasappelsoep

Een heerlijk rode paprika-sinaasappelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie: 130 kCal energie
2 Gram eiwit
6 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode paprika-sinaasappelsoep te bereiden

de paprika wassen, halveren en de zaadlijsten eruit halen. de paprika in de lengte in stukken snijden deze stukken grof hakken.

olie verwarmen op en middel matig vuur voeg hier de paprika aan toe de deksel op de pan leggen.
de sinaasappelen wassen en van 1 sinaasappel de schil raspen en toevoegen aan de paprika.
leg de deksel weer op de pan op hoog vuur zodat er stoom onstaat, temper het vuur en laat het geheel 15 tot 18 minuten onder voordurend roeren gaar worden in het eigen vocht.
pers ondertussen de sinaasappelen uit tot u 175 ml heeft, voeg hier de orangebloesemwater aan toe.
als de paprika's gaar zijn pureer ze dan (als de paprika's iets wat gekarameliseerd zijn is dat niet erg komt allen maar tengoede voor de smaak)
voeg het sinaasappelsap toe en pureer alles opnieuw.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
wat is oranjebloesemwater?:?