Recept
« Terug naar recepten
Rodekool met cider, appelen, spek en uien
PT75M
Rodekool met cider, appelen, spek en uien
Een heerlijk rodekool met cider, appelen, spek en uien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rodekool met cider, appelen, spek en uien te bereiden
Bak het spek lichtjes aan in de olie. Leg eerst een beetje kool, dan enkele appelpartjes, uiringen en een beetje spek in lagen in een stoofpan. Ga door tot alle ingrediënten op zijn, eindig met kool.
Kruid elke laag lichtjes met zout en peper. Giet de cider eroverheen en laat afgedekt zachtjes sudderen op een laag vuur gedurende ca. 60 min.
Kruid elke laag lichtjes met zout en peper. Giet de cider eroverheen en laat afgedekt zachtjes sudderen op een laag vuur gedurende ca. 60 min.