Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken eend met sperzieboontjes
PT30M
Roergebakken eend met sperzieboontjes
Een heerlijk roergebakken eend met sperzieboontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken eend met sperzieboontjes te bereiden
Maak de bonen schoon,snijd ze in stukken van 4 centimeter en kook ze beetgaar in een pan met kokend water.Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.Verwijder het vel van de eend en snijd het vlees in dunne plakjes.Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.Boen de limoen schoon,schil hem dun en snijd de schil in dunne reepjes.Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta tot hij gaat geuren.Roerbak de eend op hoog vuur in 5 minuten bruin.Schep de gemberwortel met 1 eetlepel limoenreepjes,de spaanse peper en bonen erdoor en roerbak alles nog 3 minuten.Breng het gerecht op smaak met de vissaus en de suiker.Schep het gerecht in een warme schaal en strooi het basilicum erover.