KookJij

Roergebakte Sperciebonen met Garnalen

Groente-gerecht met garnalen als bijgerecht bij rijsttafel en dergelijke.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Famile
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roergebakte Sperciebonen met Garnalen te bereiden

  1. Zet flinke pan water op het vuur en breng die aan de kook. Laat de sperciebonen of kousenband daarin gedurende 4 minuten garen en koel de boontjes dan af in ijs water. Laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Zet een wadjan op het vuur en verhit daarin 1 - 2 eetlepels rijstolie.
  3. Roerbak daarin gedurende 1 minuut de garnalen.
  4. Doe dan de ui er bij en de knoflook en voeg toe vissaus en de witte peper.
  5. Doe dan de laos er bij en roer goed door.
  6. Vervolgens de boontjes en de mais erbij doen en goed doorroeren. Ook het vocht van de mais en de kippenbouillon er bij doen.
  7. Vlak voor het opdienen de ketjap, de sambal en de lenteuitjes toevoegen en nog even goed doorroeren..
  8. Geef er witte rijst bij en strooi er de gesnipperde koriander op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij jasmijnthee, bier of een niet al te droge gewurztraminer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst