Recept
« Terug naar recepten
Roergebakte Sperciebonen met Garnalen
PT45M
Roergebakte Sperciebonen met Garnalen
Groente-gerecht met garnalen als bijgerecht bij rijsttafel en dergelijke.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakte Sperciebonen met Garnalen te bereiden
- Zet flinke pan water op het vuur en breng die aan de kook. Laat de sperciebonen of kousenband daarin gedurende 4 minuten garen en koel de boontjes dan af in ijs water. Laat vervolgens goed uitlekken.
- Zet een wadjan op het vuur en verhit daarin 1 - 2 eetlepels rijstolie.
- Roerbak daarin gedurende 1 minuut de garnalen.
- Doe dan de ui er bij en de knoflook en voeg toe vissaus en de witte peper.
- Doe dan de laos er bij en roer goed door.
- Vervolgens de boontjes en de mais erbij doen en goed doorroeren. Ook het vocht van de mais en de kippenbouillon er bij doen.
- Vlak voor het opdienen de ketjap, de sambal en de lenteuitjes toevoegen en nog even goed doorroeren..
- Geef er witte rijst bij en strooi er de gesnipperde koriander op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij jasmijnthee, bier of een niet al te droge gewurztraminer.