Recept
« Terug naar recepten
Rog gefarceerd met verse spinazie, tempura van groene asperges en geglaceerde raapjes
PT40M
Rog gefarceerd met verse spinazie, tempura van groene asperges en geglaceerde raapjes
Een heerlijk rog gefarceerd met verse spinazie, tempura van groene asperges en geglaceerde raapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rog gefarceerd met verse spinazie, tempura van groene asperges en geglaceerde raapjes te bereiden
Snijd de aardappelen in dikke frieten van 1 cm doorsnee en 7 cm lang. Frituur de frieten de eerste maal 5 minuten op 160°C, haal uit en laat ze rusten. Frituur voor de tweede maal op 185°C voor een mooi knapperig korstje.
Giet een beetje olijfolie in de wok, voeg de spinazie toe en kruid met een 1/2 teentje look, zout, nootmuskaat en peper. Laat op een zacht vuurtje versmelten.
Bedek een stuk rogfilet met een vierde van de spinazie en dek af met een tweede stuk rogfilet. Herhaal dit en leg de 4 porties gefarceerde rog in een vuurvaste schotel. Giet er de bouillon bij, dek af met boterpapier en plaats de schotel 10 minuten in de oven op 180°C.
Als de rog gaar is giet dan de bouillon en het overtollige vocht van de spinazie in een sauspannetje en laat inkoken tot een smeuïge massa. Werk de saus af met de malse boter.
Snijd de rapen in 12 cocotte vormpjes, leg ze in sauspannetje met een klontje boter, 1 koffielepel honing, 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels bouillon. Laat de raapjes op zacht vuurt garen tot ze mooi geglaceerd zijn.
Vermeng de tempura-bloem met een beetje water, dompel de groene asperges erin en frituur ze knapperig op180°C. Snijd de pijpajuin in fijne lange slierten, koel ze op ijswater, dep ze droog en frituur ze knapperig op 180°C.
Plaats de gefarceerde rog in een diep bord, giet de saus erover, garneer met de geglaceerde raapjes, de frieten, de tempura groene asperges en de gefrituurde pijpajuintjes.
Giet een beetje olijfolie in de wok, voeg de spinazie toe en kruid met een 1/2 teentje look, zout, nootmuskaat en peper. Laat op een zacht vuurtje versmelten.
Bedek een stuk rogfilet met een vierde van de spinazie en dek af met een tweede stuk rogfilet. Herhaal dit en leg de 4 porties gefarceerde rog in een vuurvaste schotel. Giet er de bouillon bij, dek af met boterpapier en plaats de schotel 10 minuten in de oven op 180°C.
Als de rog gaar is giet dan de bouillon en het overtollige vocht van de spinazie in een sauspannetje en laat inkoken tot een smeuïge massa. Werk de saus af met de malse boter.
Snijd de rapen in 12 cocotte vormpjes, leg ze in sauspannetje met een klontje boter, 1 koffielepel honing, 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels bouillon. Laat de raapjes op zacht vuurt garen tot ze mooi geglaceerd zijn.
Vermeng de tempura-bloem met een beetje water, dompel de groene asperges erin en frituur ze knapperig op180°C. Snijd de pijpajuin in fijne lange slierten, koel ze op ijswater, dep ze droog en frituur ze knapperig op 180°C.
Plaats de gefarceerde rog in een diep bord, giet de saus erover, garneer met de geglaceerde raapjes, de frieten, de tempura groene asperges en de gefrituurde pijpajuintjes.