Recept
« Terug naar recepten
Rog met kappers en hazelnootboter
PT30M
Rog met kappers en hazelnootboter
Een heerlijk rog met kappers en hazelnootboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rog met kappers en hazelnootboter te bereiden
Spoel de vleugels schoon en pocheer ze 3 min. in lichtgezouten water. Het water mag net niet koken. Haal de vleugels uit de pan, laat ze uitlekken en bak ze verder gaar in ruim boter in een pan met antiaanbaklaag. Kruid met peper en zout. Haal de vis eruit en laat het bakvocht bruinen tot de typische hazelnootkleur.
Schik de vleugels op borden. Doe de kappers met sap bij de boter en giet de schuimende saus op de vlerken. Serveer onmiddellijk, met gekookte aardappelen, brood of frieten.
Schik de vleugels op borden. Doe de kappers met sap bij de boter en giet de schuimende saus op de vlerken. Serveer onmiddellijk, met gekookte aardappelen, brood of frieten.