Recept
« Terug naar recepten
Rog met spinazie, shiitakes, krielaardappelen en Hollandse saus
PT30M
Rog met spinazie, shiitakes, krielaardappelen en Hollandse saus
Een heerlijk rog met spinazie, shiitakes, krielaardappelen en hollandse saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rog met spinazie, shiitakes, krielaardappelen en Hollandse saus te bereiden
De shiitakes afborstelen om het zand te verwijderen en de aardappelen wassen.
De krielaardappelen in de pel gaarkoken. Uithalen, pellen en goudbruin bakken in boter samen met de schiitakes. Kruiden met peper en zout. Warm houden.
De rogvleugels goudbruin bakken in olijfolie en op smaak brengen met peper en zout.
Voor de Hollandse saus: de boter klaren, de eidooiers opkloppen met een beetje water en er de geklaarde boter langzaam onder mengen. Het citroensap toevoegen en kruiden met cayennepeper en zout.
De olijfolie verhitten in een pan, de look toevoegen en de spinazie even laten slinken. Kruiden met peper en zout.
De spinazie bovenaan op het bord schikken en 2 schiitakes op elkaar erop leggen. De gebakken aardappeltjes en de rogvleugel ernaast schikken. De saus er rond lepelen.