Recept
« Terug naar recepten
Rogvleugel met een brandade van spekbokking, kalfs
PT35M
Rogvleugel met een brandade van spekbokking, kalfs
Een heerlijk rogvleugel met een brandade van spekbokking, kalfs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinaire Saisonnier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rogvleugel met een brandade van spekbokking, kalfs te bereiden
Bak de rogvleugels zachtjes in een droge tefalpan, bestrijk met een beetje boter en laat langzaam garen. Doe de geplukte spekbokking met de room in een pan, laat op de kachel trekken en blender.
Maak van de aardappel een luchtige mousseline en meng dit met het bokkingmengsel tot een gladde brandade. Breng op smaak met peper en zout.
Monteer de kalfsjus met olijfolie en voeg een vleugje kerrie toe. Doe de brandade (heet !) op het bord en leg in het midden een verse eidooier. Leg de rogvleugel ernaast en garneer met de knapperige kruiden.
Schep er tenslotte de jus over.
Maak van de aardappel een luchtige mousseline en meng dit met het bokkingmengsel tot een gladde brandade. Breng op smaak met peper en zout.
Monteer de kalfsjus met olijfolie en voeg een vleugje kerrie toe. Doe de brandade (heet !) op het bord en leg in het midden een verse eidooier. Leg de rogvleugel ernaast en garneer met de knapperige kruiden.
Schep er tenslotte de jus over.
Julie zegt: