Recept
« Terug naar recepten
Rollade met jachtsaus
PT45M
Rollade met jachtsaus
Een heerlijk rollade met jachtsaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
32
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rollade met jachtsaus te bereiden
In (braad)pan olie en 30 g boter verhitten.
Rollade in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Rest van de boter toevoegen en rollade met deksel schuin op de pan in ca. 35 Ã 45 minuten zachtjes gaar braden. Regelmatig keren met spatel of vleestang. De rollade is gaar als het vlees stevig aanvoelt en niet terugveert als erop gedrukt wordt.
Rollade uit de pan nemen en bestrooien met zout en peper.
Verpakken in aluminiumfolie en ca. 15 minuten laten rusten.
Intussen champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden.
Katenspek in smalle reepjes snijden.
In droge koekepan spek al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Champignons toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
Wijn, 1 dl koud water en sauspoeder toevoegen, het geheel al roerend aan de kook brengen en de jachtsaus ca. 1 minuut zachtjes laten doorkoken.
Bieslook erboven fijnknippen.
Folie verwijderen en met scherp mes rollade in plakken snijden.
Serveren bij de rollade.
Rollade in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Rest van de boter toevoegen en rollade met deksel schuin op de pan in ca. 35 Ã 45 minuten zachtjes gaar braden. Regelmatig keren met spatel of vleestang. De rollade is gaar als het vlees stevig aanvoelt en niet terugveert als erop gedrukt wordt.
Rollade uit de pan nemen en bestrooien met zout en peper.
Verpakken in aluminiumfolie en ca. 15 minuten laten rusten.
Intussen champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden.
Katenspek in smalle reepjes snijden.
In droge koekepan spek al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Champignons toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
Wijn, 1 dl koud water en sauspoeder toevoegen, het geheel al roerend aan de kook brengen en de jachtsaus ca. 1 minuut zachtjes laten doorkoken.
Bieslook erboven fijnknippen.
Folie verwijderen en met scherp mes rollade in plakken snijden.
Serveren bij de rollade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jolanda zegt:
AnnikaT zegt:
Trudy zegt:
marc zegt:
andre tramper zegt:
S. Ritsma zegt:
Jan zegt:
Trudy zegt:
Mvg Trudy
aisa idoe zegt: