KookJij

Rollade met jachtsaus

Een heerlijk rollade met jachtsaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rollade met jachtsaus te bereiden

In (braad)pan olie en 30 g boter verhitten.
Rollade in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Rest van de boter toevoegen en rollade met deksel schuin op de pan in ca. 35 à 45 minuten zachtjes gaar braden. Regelmatig keren met spatel of vleestang. De rollade is gaar als het vlees stevig aanvoelt en niet terugveert als erop gedrukt wordt.
Rollade uit de pan nemen en bestrooien met zout en peper.
Verpakken in aluminiumfolie en ca. 15 minuten laten rusten.
Intussen champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden.
Katenspek in smalle reepjes snijden.
In droge koekepan spek al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Champignons toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
Wijn, 1 dl koud water en sauspoeder toevoegen, het geheel al roerend aan de kook brengen en de jachtsaus ca. 1 minuut zachtjes laten doorkoken.
Bieslook erboven fijnknippen.
Folie verwijderen en met scherp mes rollade in plakken snijden.
Serveren bij de rollade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

aisa idoe

aisa idoe zegt:
Ik vind het heel goed dat ik hele goede recepten op dit site kan vinden.Dank u.
Jolanda

Jolanda zegt:
Morgen avond ga ik er mee beginnen en laat dit dan ook staan voor de 1 e kerstdag. Ben benieuwd.
marika

marika zegt:
lekker
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Aan Jan en aan T. Ritsma: Er bestaan wel degelijk droge rode wijnen! kijk maar eens in Italie, (WWW.fattoria.nl)Primitivo, Torre solaria bijvoorbeeld. Er zijn er nog veel meer. Droge wijn is een wijn die niet zoet is. De meeste rode wijnen zijn droog!
Jolanda

Jolanda zegt:
Ik ga het zeker maken met de 1 e kerstdag, en ik hoop dat het lekker is.
Bedankt..
marc

marc zegt:
Bedankt voor de informatie.trudy
Trudy

Trudy zegt:
Reaktie op Marc: het koord moet je tijdens het braden om de rollade laten. Anders valt ie uiteen. Ná het braden, als het is afgekoeld, dan verwijder je het koord, en gaat het snijden gemakkelijker. Veel succes!
marc

marc zegt:
Ik ga voor het eerst rollade maken moet die koord daar niet af,of moet die er aan blijven.Graag antwoord.
andre tramper

andre tramper zegt:
ik heb dit gedaan maar wel op mijn manier niet met droge rode wijn maar met zoete port ook met uitjes erbij en een paprika en de rolade heerlijk mee laten suderen heerlijk met krokante aardapeltjes en salade zefs de kinderen vonde het heerlijk groet en eet smakelijk andre tramper
S. Ritsma

S. Ritsma zegt:
Haha Jan idd als half fransman en zeker niet onbekend met wijn heb ik nog nooit van mijn leven van droge rode wijn gehoord. Ik moet altijd even lachen als ze dat bij mij bestellen in het restaurant :)
Jan

Jan zegt:
Sinds wanneer bestaat er een rode DROGE wijn? Ik ben al 20 jaar wijnimporteur en ben nog nooit een DROGE rode wijn gezien!
Trudy

Trudy zegt:
Ik kijk op het net om ideeën op te doen,maar het verbaast me steeds meer dat er altijd met pakjes gewerkt wordt. Liefst zag ik eens een recept zonder kant en klare saus. Zo kan iedereen het. Gaat om het authentieke. En dat mis ik. Wat niet wilt zeggen dat dit recept niet lekker zou zijn.
Mvg Trudy