Recept
« Terug naar recepten
Romeinse aspergesalade
PT30M
Romeinse aspergesalade
Een heerlijk romeinse aspergesalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romeinse aspergesalade te bereiden
Kook de eieren in ca. 4 minuten halfzacht. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in partjes. Was de sla en laat deze uitlekken. Snij van de asperges ca. 2cm van de onderkanten. Vet de grillpan in en rooster de asperges ca. 3 minuten, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en laat ze afkoelen.
Grill de Parmaham knapperig en laat deze afkoelen. Klop een dressing van de walnotenolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla met de asperges, de ham en de tomaat over 4 schaaltjes. Besprenkel de salades met de dressing. Halveer de eieren en verdeel ze over de salades.