Recept
« Terug naar recepten
Romeinse kipfilets
PT35M
Romeinse kipfilets
Een heerlijk romeinse kipfilets recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romeinse kipfilets te bereiden
Maak de 'kleine filetjes' los van de kipfilets. Sla ze tussen twee velletjes gladfolie plat met de bodem van een steelpan. Snijd de kipfilets in de lengte tot halverwege de dikte in. Snijd ze daarna naar links en naar rechts in zonder ze door te snijden, zodat ze kunnen worden gevuld. Doe de roomkaas in een kom. Snijd de uitgelekte olijven en de uitgelekte tomaten klein en meng ze met de kaas, de eierdooier, de kruiden en de tabasco door de roomkaas. Verdeel de vulling over de opengevouwen kipfilets. Dek af met de platgeslagen kleine filetjes en breng de kipfilets terug in model. Prik ze dicht met houten cocktailprikkers en zet ze afgedekt in de koelkast tot ze worden gebakken.
Bereiden:
Verhit de olie en/of de boter in een koekenpan met een dikke bodem en bak de kipfilets op hoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en laat ze in circa 12 minuten met het deksel schuin op de pan gaar stoven. Keer ze in die tijd een keer om. Laat de kipfilets een paar minuten rusten, verwijder de houten prikkers en snijd ze schuin doormidden. Lekker met rijst of pasta en een tomatensaus. Serveer als groenten bijvoorbeeld sperzieboontjes, broccoli, doperwtjes of sla.
Bereiden:
Verhit de olie en/of de boter in een koekenpan met een dikke bodem en bak de kipfilets op hoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en laat ze in circa 12 minuten met het deksel schuin op de pan gaar stoven. Keer ze in die tijd een keer om. Laat de kipfilets een paar minuten rusten, verwijder de houten prikkers en snijd ze schuin doormidden. Lekker met rijst of pasta en een tomatensaus. Serveer als groenten bijvoorbeeld sperzieboontjes, broccoli, doperwtjes of sla.