Recept
« Terug naar recepten
Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes
PT4M
Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes
Een zalige romige soep met een hele zachte smaak. De rivierkreeftjes smaken verrukkelijk in combinatie met de soep. Een beetje beet en een zachte smaak. Echt een heerlijke dinersoep
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes te bereiden
- Maak de bloemkool schoon en snij deze in kleine roosjes. Voeg de fond bij de bloemkool in de pan en zoveel water dat de bloemkool net niet onder staat. Breng de bloemkool aan de kook. (Eventueel met bouillon van tabletten).
- Laat de soep plm. 10 - 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de slagroom toe en mix alles nog even door. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel een mespunt nootmuskaat.
- Doe de rivierkreeftjes in de kommen of borden (hou er een paar achter als garnering).
- Giet de hete soep erover en garneer met peterselie en de overgebleven rivierkreeftjes.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Kan ook met Hollandse garnalen.