Recept
« Terug naar recepten
Romige doperwtensoep met gerookte paling en verse bosuitjes
PT25M
Romige doperwtensoep met gerookte paling en verse bosuitjes
Een heerlijk romige doperwtensoep met gerookte paling en verse bosuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige doperwtensoep met gerookte paling en verse bosuitjes te bereiden
Breng de kipbouillon samen met de slagroom aan de kook. Voeg er 2/3 van de doperwtjes aan toe en laat het samen ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer het geheel in een mixerblender en giet het vervolgens door een zeef. Verwarm de soep en voeg daarna de koolrabiblokjes en bosui toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg als laatste de reepjes gerookte paling, de overige doperwtjes en fijngesneden munt toe.
Schenk de doperwtensoep in voorverwarmde koppen en bestrooi de soep tenslotte met de knapperbolletjes
Pureer het geheel in een mixerblender en giet het vervolgens door een zeef. Verwarm de soep en voeg daarna de koolrabiblokjes en bosui toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg als laatste de reepjes gerookte paling, de overige doperwtjes en fijngesneden munt toe.
Schenk de doperwtensoep in voorverwarmde koppen en bestrooi de soep tenslotte met de knapperbolletjes
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.