KookJij

Romige Elzasser plaattaart

Een heerlijk romige elzasser plaattaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8-10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: TIP
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige Elzasser plaattaart te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gram C.
20 gram boter verhitten en uien hierin op zacht vuur ongeveer 10 min bakken.
Zuurkool en witte wijn toevoegen en ongeveer 15 min. zachtjes meestoven.
Zout en peper toevoegen en mengsel iets laten afkoelen.
Ontbijtspek in 20 gram boter in ongeveer 10 min. krokant bakken.
Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ter grootte van bakpiaat.
Bakplaat met deeg bekleden, randen iets omhoog drukken.
Deeg met vork regelmatig inprikken.
Zuurkoolmengsel over taart- bodem verdelen. Uitgebakken spekreepjes en plakjes worst over zuurkoolmengsel verdelen.
Eieren loskioppen met crème fraîche, zout, peper, nootmuskaat en 50 g kaas.
Eimengsel over taart schenken en taart in midden van oven in ongeveer 45 min. gaar en lichtbruin bakken.
20 min. voor einde baktijd 50 gram kaas erover strooien en laten gratineren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst