Recept
« Terug naar recepten
Romige pomodori tomatensoep met basilicum-créme
PT45M
Romige pomodori tomatensoep met basilicum-créme
Een heerlijk romige pomodori tomatensoep met basilicum-créme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
31
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige pomodori tomatensoep met basilicum-créme te bereiden
Zet 12 kleine soepkopjes klaar. Ontvel de tomaten, verwijder het sap en de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe dit samen met de olijfolie, suiker en de gepelde knoflook in een pan en laat het tot 2/3 inkoken. Voeg dan de pomodori tomaten, runderbouillon en de 3 deciliter room toe en laat het tot 1,6 liter inkoken. Voeg er de laatste 10 minuten de oregano, basilicum en eventueel de salie bij. Laat de soep wat afkoeln en sla ze door de blender. Zeef de soep. Breng ze nodig op smaak met zout en witte peper. Sla tegen het uitserveren de room op en spatel er voorzichtig de zéér fijn gehakte basilicum blaadjes door. Breng het op smaak met zout en witte peper. De room moet zo dik zijn dat u er quenellen van kunt vormen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
De pomodori tomaten zijn gewoon de blikken gepelde tomaten, overal verkrijgbaar. Deze zijn nl. langwerpig, in tegenstelling tot de "gewone tomaat"
Groetjes,
Anna
KookJij.
Wilma Dol zegt:
stuffie zegt:
Lenie Bekker zegt:
liske zegt:
enilorac zegt:
Soort room had duidelijker vermeld kunnen worden, evenals term: sla de room op. Klop de room op snapt men beter! Sla door de blender idem: even door de blender is duidelijker. Ik ga hem in ieder geval een keer proberen, heb gelukkig een dankbaar proefkonijn.