Recept
« Terug naar recepten
Romige preisoep
PT60M
Romige preisoep
Een heerlijk romige preisoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige preisoep te bereiden
Bouillon met de room aan de kook brengen.
Snijd de prei in ringen, de aardappelen in blokjes en de sjalotten fijn.
Voeg dit toe aan de bouillon en en knijp de knoflook er boven uit.
Laat dit zachtjes koken ongeveer 40 min.
De soep pureren en zeven, voeg de rozemarijn toe.
Op smaak brengen met peper en zout en eventueel met wat bouillon verdunnen.
Serveren met bieslook en fijn gesneden reepjes spek.
Snijd de prei in ringen, de aardappelen in blokjes en de sjalotten fijn.
Voeg dit toe aan de bouillon en en knijp de knoflook er boven uit.
Laat dit zachtjes koken ongeveer 40 min.
De soep pureren en zeven, voeg de rozemarijn toe.
Op smaak brengen met peper en zout en eventueel met wat bouillon verdunnen.
Serveren met bieslook en fijn gesneden reepjes spek.
wimpie zegt: