Recept
« Terug naar recepten
Romige saliesoep
PT40M
Romige saliesoep
Een heerlijk romige saliesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige saliesoep te bereiden
Maak de paddestoelen schoon en snijd grotere exemplaren in stukjes.
Houd 15 blaadjes salie apart en hak de rest fijn.
Schil de knolselderij, snijd ze in kleine blokjes en kook ze met de helft van de fijngehakte salie gaar in de kippebouillon. ( ca 20 min ).
Pureer de soep, roer er de slagroom en de rest van de salie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt ondertussen de boter en bak hierin de paddestoelen 3 min. omscheppend op een hoog vuur.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie in een kleine koekepan en bak hiern de salieblaadjes snel krokant.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de soep over warme soepborden.
Schep de paddestoelen in het midden van het bord en leg op drie blaadjes krokante salie.
Houd 15 blaadjes salie apart en hak de rest fijn.
Schil de knolselderij, snijd ze in kleine blokjes en kook ze met de helft van de fijngehakte salie gaar in de kippebouillon. ( ca 20 min ).
Pureer de soep, roer er de slagroom en de rest van de salie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Smelt ondertussen de boter en bak hierin de paddestoelen 3 min. omscheppend op een hoog vuur.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie in een kleine koekepan en bak hiern de salieblaadjes snel krokant.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de soep over warme soepborden.
Schep de paddestoelen in het midden van het bord en leg op drie blaadjes krokante salie.