Recept
« Terug naar recepten
Romige selderij-tijmsoep
PT35M
Romige selderij-tijmsoep
Een heerlijk romige selderij-tijmsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
krant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige selderij-tijmsoep te bereiden
Snij van de knolselderij 2 dunne plakken en schil ze.Snij de plakken in hele kleine blokjes en houd ze apart voor garnering.Was 10 blaadjes van de knolselderij en hak ze fijn.Schil en was de aardappel.Snij de aardappel in stukken.Breng de vloeibare bouillon met 4 deciliter water aan de kook.Kook de stukken knolselderij en de aardappel in de bouillon in 15 minuten gaar.Haal de pan van het vuur en pureer de soep.Was en ris de blaadjes van de tijm.Voeg de blokjes knolselderij,slagroom en de tijm toe aan de soep en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken.Breng op smaak met zout en peper.Garneer de soep met het knolselderijblad.Is de soep te dik dan kunt u hem verdunnen met wat extra bouillon.