Recept
« Terug naar recepten
Romige tomatensoep met pesto
PT30M
Romige tomatensoep met pesto
Een heerlijk romige tomatensoep met pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marloes Wolters
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige tomatensoep met pesto te bereiden
Snij de ui in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en smoor de uitjes even aan op middenhoog vuur. Voeg na 2 minuten 1 teentje knoflook toe, bak even mee.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak deze even aan.
Snij ondertussen de tomaten in stukjes, vergeet het kroontje er niet uit te halen.
Voeg het blik gepelde tomaten toe, hak met de pollepel de tomaten wat fijner. Voeg ook de tomaten in stukjes toe. Laat dit allen ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens 500 ml water toe, en de soepgroenten. Laat dit 10 minuutjes koken.
Smeer ondertussen de ciabatta in met olijfolie en knoflook. Bestrooi met (versgemalen) peper en grof zeezout. Bak in de oven af volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Bestrooi het gehakt met wat zout en flink wat peper, en maak er balletjes van.
Gebruik de staafmixer om de soep glad te maken. Dit kan zo glad als je zelf wilt, ik vind het lekker als er hier en daar nog een stukje tomaat of groente terug te vinden is.
Voeg het potje pesto en de gehaktballetjes toe. Laat dit even meekoken en proef dan de soep. Als de soep te dik is, water toevoegen tot de gewenste dikte.
Proef de soep, voeg er naar smaak zout en peper bij.
Als je de ciabatta uit de oven kan halen, voeg je vlak voor het opdienen een flinke scheut slagroom aan de soep toe.
Serveer met in stukjes gesneden ciabatta.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak deze even aan.
Snij ondertussen de tomaten in stukjes, vergeet het kroontje er niet uit te halen.
Voeg het blik gepelde tomaten toe, hak met de pollepel de tomaten wat fijner. Voeg ook de tomaten in stukjes toe. Laat dit allen ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens 500 ml water toe, en de soepgroenten. Laat dit 10 minuutjes koken.
Smeer ondertussen de ciabatta in met olijfolie en knoflook. Bestrooi met (versgemalen) peper en grof zeezout. Bak in de oven af volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Bestrooi het gehakt met wat zout en flink wat peper, en maak er balletjes van.
Gebruik de staafmixer om de soep glad te maken. Dit kan zo glad als je zelf wilt, ik vind het lekker als er hier en daar nog een stukje tomaat of groente terug te vinden is.
Voeg het potje pesto en de gehaktballetjes toe. Laat dit even meekoken en proef dan de soep. Als de soep te dik is, water toevoegen tot de gewenste dikte.
Proef de soep, voeg er naar smaak zout en peper bij.
Als je de ciabatta uit de oven kan halen, voeg je vlak voor het opdienen een flinke scheut slagroom aan de soep toe.
Serveer met in stukjes gesneden ciabatta.
Mijn kookverhaal (Marloes Wolters)
Onverwacht moest ik voor vijf mensen koken. Ik heb gekeken wat ik nog in huis had, en daar een tomatensoep van gemaakt. Iedereen vond het heerlijk en wilde het recept weten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
kees01 zegt:
mwolters12 zegt: