Recept
« Terug naar recepten
Romige witlofsoep
PT40M
Romige witlofsoep
Een heerlijk romige witlofsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige witlofsoep te bereiden
Witlof schoonmaken en fijnsnijden.
Sjalotjes pellen en fijn snipperen.
Ham in stukjes snijden.
In pan boter smelten.
Sjalotjes ca 2 min. zachtjes aanfruiten, ham toevoegen en even omscheppen.
Witlof, bouillon en slagroom toevoegen en aan de kook brengen.
Op laag vuur witlof in ca 10 min. gaarkoken.
Intussen roquefort in hele fijne reepjes snijden (eventueel eerst even in vriezer leggen).
Met staafmixer witlof pureren.
Witlofsoep boven andere pan door zeef wrijven.
Soep weer aan de kook brengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Over soepkommen verdelen en bestrooien met de roquefortreepjes.
Sjalotjes pellen en fijn snipperen.
Ham in stukjes snijden.
In pan boter smelten.
Sjalotjes ca 2 min. zachtjes aanfruiten, ham toevoegen en even omscheppen.
Witlof, bouillon en slagroom toevoegen en aan de kook brengen.
Op laag vuur witlof in ca 10 min. gaarkoken.
Intussen roquefort in hele fijne reepjes snijden (eventueel eerst even in vriezer leggen).
Met staafmixer witlof pureren.
Witlofsoep boven andere pan door zeef wrijven.
Soep weer aan de kook brengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Over soepkommen verdelen en bestrooien met de roquefortreepjes.