Dit gerecht heb ik verzonnen voor mijn 3 kleinkinderen. Ze houden van rookworst, maar vooral van lekkere saus.
En van de versiering is niets overgebleven.
De versiering kun je uiteraard weglaten,maar de kids vonden het lekker en grappig.
Recept
« Terug naar recepten
Rookworst van oma Flavia
PT35M
Rookworst van oma Flavia
Een heerlijk rookworst van oma flavia recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikke oma Fabita
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rookworst van oma Flavia te bereiden
Oven op 190°C.
Versiering: (zie kookverhaal + info)
De bladerdeegvellen laten ontdooien en met behulp van een ronde uitsteekvorm of een glaasje uit elke lap 4 rondjes uitsteken van ongeveer 5 à 5,5 cm. In totaal dus 12 rondjes .Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de rondjes erop en schuif ze in de oven ± 8 à 10 minuten (ze moeten wat gerezen zijn, maar hoeven niet bruin te zijn).
Haal ze uit de oven, bestrijk de bovenkant met het ei losgeklopt met een beetje zout en leg ze even apart.
Vleesgerecht:
Verhit ± 2 el olie of boter in de pan en fruit hierin de stukjes ui + knoflook + paprika tot ze iets zachter zijn.
Voeg dan de tomaatstukjes erbij + de tomatenketchup + de ketjap + en de kruiden. Nog even zachtjes laten fruiten (en eventueel de chilisaus).
De rookworstplakken gaan er dan in en goed mengen.
Proeven en als het nodig is nog het een of ander erbij.
Is het gerecht te droog, dan kun je een beetje kokend water erbij doen. Is het te vochtig, maïzena met scheutje koud water mengen en erbij doen.
Het vleesmengsel gaat nu in de ovenschaal.
Nu versier je deze schotel met de deegrondjes. Leg ze mooi langs de rand of in een mooi patroontje.
Schuif de schaal in de oven tot alles weer warm is en de rondjes mooi bruin.
Versiering: (zie kookverhaal + info)
De bladerdeegvellen laten ontdooien en met behulp van een ronde uitsteekvorm of een glaasje uit elke lap 4 rondjes uitsteken van ongeveer 5 à 5,5 cm. In totaal dus 12 rondjes .Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de rondjes erop en schuif ze in de oven ± 8 à 10 minuten (ze moeten wat gerezen zijn, maar hoeven niet bruin te zijn).
Haal ze uit de oven, bestrijk de bovenkant met het ei losgeklopt met een beetje zout en leg ze even apart.
Vleesgerecht:
Verhit ± 2 el olie of boter in de pan en fruit hierin de stukjes ui + knoflook + paprika tot ze iets zachter zijn.
Voeg dan de tomaatstukjes erbij + de tomatenketchup + de ketjap + en de kruiden. Nog even zachtjes laten fruiten (en eventueel de chilisaus).
De rookworstplakken gaan er dan in en goed mengen.
Proeven en als het nodig is nog het een of ander erbij.
Is het gerecht te droog, dan kun je een beetje kokend water erbij doen. Is het te vochtig, maïzena met scheutje koud water mengen en erbij doen.
Het vleesmengsel gaat nu in de ovenschaal.
Nu versier je deze schotel met de deegrondjes. Leg ze mooi langs de rand of in een mooi patroontje.
Schuif de schaal in de oven tot alles weer warm is en de rondjes mooi bruin.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Trouwens, met een restje vlees of groente heb je weer een lekker maaltje. De bladerdeeg is speciaal voor mijn kinderen gedaan. Die soppen dat soms gewoon in de saus.:)
bametz-saffrie zegt:
gea zegt: