Recept
« Terug naar recepten
Roomplaat koek met rozijnen
PT60M
Roomplaat koek met rozijnen
Een heerlijk roomplaat koek met rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12-16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oud recept van m'n Oma, ze maakte steeds iets anders met dezelfde basis of met zandtaart deeg.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomplaat koek met rozijnen te bereiden
Gistdeeg maken tot soepel deeg, afdekken met theedoek tot het verdubbelt is. Het deeg nog eens door kneden en op een ingevet met bloem bestoven bak blik uitrollen en nog eens 15 min. laten rijzen.
Pudding poeder met melk en 80 gr. suiker opkoken, boter erdoor en af laten koelen. De creme over het deeg doen, eieren scheiden en eiwit stijf kloppen. De Umer met de zure room en eierdooiers en suiker en rozijnen los roeren. Het eiwit er voorzichtig door heen spatelen en over de vanille massa uitsmeren.
De koek ongeveer 45 min. op 175 gr. in het midden van de oven bakken en warm in stukken snijden.
Pudding poeder met melk en 80 gr. suiker opkoken, boter erdoor en af laten koelen. De creme over het deeg doen, eieren scheiden en eiwit stijf kloppen. De Umer met de zure room en eierdooiers en suiker en rozijnen los roeren. Het eiwit er voorzichtig door heen spatelen en over de vanille massa uitsmeren.
De koek ongeveer 45 min. op 175 gr. in het midden van de oven bakken en warm in stukken snijden.