Recept
« Terug naar recepten
Roomrijstpudding met warme kersensaus
PT30M
Roomrijstpudding met warme kersensaus
Een heerlijk roomrijstpudding met warme kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomrijstpudding met warme kersensaus te bereiden
In pan melk, rijst en vanillesuiker in ca. 14 minuten tot pap koken volgens gebruiksaanwijzing. Gelatine ca. 5 minuten weken in koud water. Amaretto likorette door pap roeren. Gelatine uitknijpen en van vuur af blaadjes gelatine al roerend in pap oplossen. Pap (in schaal met laagje koud water) laten afkoelen, regelmatig roeren. Puddingvorm met koud water afspoelen. Slagroom door bijna afgekoelde rijstepap spatelen en mengsel in vorm scheppen. Rijstpudding in koelkast in 2 à 3 uur laten opstijven.
Bereiden
Rijst losmaken van rand van vorm. Schaal op vorm leggen, samen keren en pudding uit vorm laten glijden. In kleine pan kersen met vocht en kaneel aan de kook brengen. Wodka toevoegen. In kopje aardappelmeel met 3 eetlepels water gladroeren en al roerend aan kersenvocht toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Warme saus over of naast pudding scheppen.
Bereiden
Rijst losmaken van rand van vorm. Schaal op vorm leggen, samen keren en pudding uit vorm laten glijden. In kleine pan kersen met vocht en kaneel aan de kook brengen. Wodka toevoegen. In kopje aardappelmeel met 3 eetlepels water gladroeren en al roerend aan kersenvocht toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Warme saus over of naast pudding scheppen.