Recept
« Terug naar recepten
Ropa Vieja
PT60M
Ropa Vieja
Een heerlijk ropa vieja recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
cubaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ropa Vieja te bereiden
Leg het vlees in een grote pan en bedek het met water. Voeg, de gehalveerde ui, de gehalveerde knoflook, bleekselderij en zout toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en laat het vlees zachtjes koken tot het na ongeveer vijf kwartier gaar is. Leg het vlees op een schaal en laat het afkoelen, dek het af en laat het verder koud worden in de koelkast.
Trek het. afgekoelde vlees met uw vingers uit elkaar en zet het weg. Als het het niet makkelijk loslaat, legt u het tussen vetvrij papier en slaat u erop; dan moet het goed uit elkaar te trekken zijn. Verhit de olijfolie in een grote braadpan. Voeg de gesnipperde knoflook toe en bak het op een hoog vuur in ongeveer 1 minuut lichtbruin.
Zet het vuur lager en roe de gesneden ui en paprika erdoor. Laat onder af en toe roeren in ongeveer 10 mlnuten gaar koken. Voeg de tomaat en de wijn of sherry toe, laurierblaadjes, komijn en wat zout. Zet op een matig vuur, af en toe roerend, ongeveer 25 minuten koken. Verwijder de laurierblaadjes. Roer het vlees en laat het in ongeveer 5 minuten warm worden. Roer eventueel de peultjes erdoor en haal de pan van het vuur. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren en serveren. De, Nuevo Cubanos presenteren dit in warme tortilla’s en met een bakje extra sofrito. Maar let op: Cubanen gebruiken wel veel knoflook, maar niet zo veel peper.
Trek het. afgekoelde vlees met uw vingers uit elkaar en zet het weg. Als het het niet makkelijk loslaat, legt u het tussen vetvrij papier en slaat u erop; dan moet het goed uit elkaar te trekken zijn. Verhit de olijfolie in een grote braadpan. Voeg de gesnipperde knoflook toe en bak het op een hoog vuur in ongeveer 1 minuut lichtbruin.
Zet het vuur lager en roe de gesneden ui en paprika erdoor. Laat onder af en toe roeren in ongeveer 10 mlnuten gaar koken. Voeg de tomaat en de wijn of sherry toe, laurierblaadjes, komijn en wat zout. Zet op een matig vuur, af en toe roerend, ongeveer 25 minuten koken. Verwijder de laurierblaadjes. Roer het vlees en laat het in ongeveer 5 minuten warm worden. Roer eventueel de peultjes erdoor en haal de pan van het vuur. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren en serveren. De, Nuevo Cubanos presenteren dit in warme tortilla’s en met een bakje extra sofrito. Maar let op: Cubanen gebruiken wel veel knoflook, maar niet zo veel peper.