Dit gerecht pas weer gemaakt, maar ik vond het wat "saai", dus heb ik er balletjes van gedraaid en door fijngestampte walnoten gerold.(zie foto)
En om heel eerlijk te zijn, vond ik de balletjes zonder rum lekkerder.Ik heb extra room doorgedaan.
Recept
« Terug naar recepten
Roquefort met noten tapas
PT15M
Roquefort met noten tapas
Een heerlijk roquefort met noten tapas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
variatie op een Spaanse tapa
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roquefort met noten tapas te bereiden
(zie eerst "kookverhaal")
De rozijnen ± 15 minuten in de rum laten weken (deze 15 min zijn niet in de bereidingstijd meegerekend).
De rozijnen afgieten MAAR DE RUM BEWAREN.
De kaas met een vork fijnprakken en dan de room en rum erdoor roeren tot een gladde massa. De rest van de ingrediënten (behalve de versiering) erbij doen.
Wil je het wat zachter, dan wat extra room erdoor (rum kan ook).
Serveer op toastjes en leg een halve walnoot als versiering erop. Of doe het kaasmengsel in een mooie schaal, versier de bovenkant met walnoten en serveer er toastjes of stokbrood apart bij.
De rozijnen ± 15 minuten in de rum laten weken (deze 15 min zijn niet in de bereidingstijd meegerekend).
De rozijnen afgieten MAAR DE RUM BEWAREN.
De kaas met een vork fijnprakken en dan de room en rum erdoor roeren tot een gladde massa. De rest van de ingrediënten (behalve de versiering) erbij doen.
Wil je het wat zachter, dan wat extra room erdoor (rum kan ook).
Serveer op toastjes en leg een halve walnoot als versiering erop. Of doe het kaasmengsel in een mooie schaal, versier de bovenkant met walnoten en serveer er toastjes of stokbrood apart bij.