Recept
« Terug naar recepten
Roquefort met peer in wijnsiroop
PT45M
Roquefort met peer in wijnsiroop
Een heerlijk roquefort met peer in wijnsiroop recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roquefort met peer in wijnsiroop te bereiden
Verwijder de zaadjes van de pepertjes en snij in de lengte in zeer dunne repen.
Halveer het vanillestokje in de lengte en snij de helften elk in 4 stukken.
Boen de limoenen schoon en rasp de schil er in lange slierten af.
Meng de peer, vanille, kaneel en limoenreepjes in een pan en voeg de wijn, balsamico en suiker toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Schil intussen de peren, laat het steeltje eraan zitten, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Leg de stukken peer in de siroop en laat ze op het laagste vuur in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Neem de pepen uit de siroop en kook de siroop tot de helft in.
Leg de stukken peer terug in de siroop en laat afkoelen.
Leg op elk bord 3 partjes peer en schep er wat siroop over.
Snij de roquefort in 5 langwerpige stukken en zet deze rechtop naast de peer.
Halveer het vanillestokje in de lengte en snij de helften elk in 4 stukken.
Boen de limoenen schoon en rasp de schil er in lange slierten af.
Meng de peer, vanille, kaneel en limoenreepjes in een pan en voeg de wijn, balsamico en suiker toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Schil intussen de peren, laat het steeltje eraan zitten, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Leg de stukken peer in de siroop en laat ze op het laagste vuur in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Neem de pepen uit de siroop en kook de siroop tot de helft in.
Leg de stukken peer terug in de siroop en laat afkoelen.
Leg op elk bord 3 partjes peer en schep er wat siroop over.
Snij de roquefort in 5 langwerpige stukken en zet deze rechtop naast de peer.