KookJij

Roquefort met peer in wijnsiroop

Een heerlijk roquefort met peer in wijnsiroop recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roquefort met peer in wijnsiroop te bereiden

Verwijder de zaadjes van de pepertjes en snij in de lengte in zeer dunne repen.
Halveer het vanillestokje in de lengte en snij de helften elk in 4 stukken.
Boen de limoenen schoon en rasp de schil er in lange slierten af.
Meng de peer, vanille, kaneel en limoenreepjes in een pan en voeg de wijn, balsamico en suiker toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Schil intussen de peren, laat het steeltje eraan zitten, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Leg de stukken peer in de siroop en laat ze op het laagste vuur in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Neem de pepen uit de siroop en kook de siroop tot de helft in.
Leg de stukken peer terug in de siroop en laat afkoelen.
Leg op elk bord 3 partjes peer en schep er wat siroop over.
Snij de roquefort in 5 langwerpige stukken en zet deze rechtop naast de peer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst