KookJij

Rosbief-champignontruffeltjes met rucolasalade

Een heerlijk rosbief-champignontruffeltjes met rucolasalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rosbief-champignontruffeltjes met rucolasalade te bereiden

Maak de champignons schoon (niet met water, maar bijvoorbeeld met keukenpapier schoonvegen) en hak ze fijn.
Pel en snipper de halve ui.
Verhit 2 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui in 3 minuten op een matig vuur glazig. Voeg de fijngehakte champignons toe en bak ze al omscheppende 4 minuten op een hoog vuur gaar. Laten afkoelen.
Roer de verse roomkaas los en voeg het champignonmengsel, 1 eetlepel kappertjes, een snufje zout, een snufje peper en een theelepel mosterd toe.
Halveer de plakjes Rosbief. Leg in het midden van elk half plakje een hoog bergje (ca. 1 eetlepel) van het champignon-roomkaasmengsel. Vouw de plakjes Rosbief eromheen en leg de 'rosbief-truffeltjes' omgekeerd (met de gladde kant boven) op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Roer van de balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper en 6 eetlepels olijfolie een gladde dressing.
Meng de rucola met de dressing. Verdeel de salade over de borden. Leg de rosbief-truffeltjes erop en strooi de rest van de kappertjes erover.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst