Recept
« Terug naar recepten
Rosbief-champignontruffeltjes met rucolasalade
PT45M
Rosbief-champignontruffeltjes met rucolasalade
Een heerlijk rosbief-champignontruffeltjes met rucolasalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbief-champignontruffeltjes met rucolasalade te bereiden
Maak de champignons schoon (niet met water, maar bijvoorbeeld met keukenpapier schoonvegen) en hak ze fijn.
Pel en snipper de halve ui.
Verhit 2 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui in 3 minuten op een matig vuur glazig. Voeg de fijngehakte champignons toe en bak ze al omscheppende 4 minuten op een hoog vuur gaar. Laten afkoelen.
Roer de verse roomkaas los en voeg het champignonmengsel, 1 eetlepel kappertjes, een snufje zout, een snufje peper en een theelepel mosterd toe.
Halveer de plakjes Rosbief. Leg in het midden van elk half plakje een hoog bergje (ca. 1 eetlepel) van het champignon-roomkaasmengsel. Vouw de plakjes Rosbief eromheen en leg de 'rosbief-truffeltjes' omgekeerd (met de gladde kant boven) op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Roer van de balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper en 6 eetlepels olijfolie een gladde dressing.
Meng de rucola met de dressing. Verdeel de salade over de borden. Leg de rosbief-truffeltjes erop en strooi de rest van de kappertjes erover.
Pel en snipper de halve ui.
Verhit 2 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui in 3 minuten op een matig vuur glazig. Voeg de fijngehakte champignons toe en bak ze al omscheppende 4 minuten op een hoog vuur gaar. Laten afkoelen.
Roer de verse roomkaas los en voeg het champignonmengsel, 1 eetlepel kappertjes, een snufje zout, een snufje peper en een theelepel mosterd toe.
Halveer de plakjes Rosbief. Leg in het midden van elk half plakje een hoog bergje (ca. 1 eetlepel) van het champignon-roomkaasmengsel. Vouw de plakjes Rosbief eromheen en leg de 'rosbief-truffeltjes' omgekeerd (met de gladde kant boven) op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Roer van de balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper en 6 eetlepels olijfolie een gladde dressing.
Meng de rucola met de dressing. Verdeel de salade over de borden. Leg de rosbief-truffeltjes erop en strooi de rest van de kappertjes erover.