Recept
« Terug naar recepten
Rosbief met saus van Hertog Jan Grand Prestige
PT30M
Rosbief met saus van Hertog Jan Grand Prestige
Een heerlijk rosbief met saus van hertog jan grand prestige recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbief met saus van Hertog Jan Grand Prestige te bereiden
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De gedroogde, ontpitte pruimen in stukjes snijden. In een mengkom in het bier gedurende 2 uur wellen. Olie in een koekenpan verhitten en de sjalotjes goudgeel bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de gewelde stukjes pruim en het restant van het bier erbij doen. Gedurende 15 tot 20 minuten stoven. In de koekenpan laten afkoelen en met een staafmixer niet al te fijn pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Over de plakjes gebraden rosbief verdelen, oprollen en met een prikkertje vastzetten. Over dessertbordjes verdelen en met waterkers of rucola garneren.
Mijn kookverhaal (Camilla Uitermark)
Kan ook eventueel als hoofdgerecht; braad een stuk rosbief en snij aan plakken en voor de saus ook de hoeveelheid aanpassen. Lekker met Roseval aardappeltjes met rozemarijn en zeezout uit de oven.