In plaats van röstirondjes kun je ook sneetjes stokbrood, even geroosterd, nemen.
Ook lekker met krokant gebakken bacon i.p.v. ham.
Recept
« Terug naar recepten
Rösti met ham en kerstomaatjes
PT20M
Rösti met ham en kerstomaatjes
Een heerlijk rösti met ham en kerstomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
variatie op een recept uit Smakelijk en Gezond
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rösti met ham en kerstomaatjes te bereiden
De plakken ham halveren en even zachtjes wat krokant bakken, het liefst in een droge pan. Wegzetten tot gebruik en warm houden.
Olie verhitten of de pan bespuiten met kookspray.
De röstis in gedeeltes goudbruin bakken aan beide kanten. Houd ze warm.
Verhit 1 el olie in de pan waar je de ham in gebakken hebt en bak hierin het gesnipperd uitje + knoflook + tijm + rozemarijn tot het uitje wat zacht is. Voeg dan de tomaatjes en bosui toe. Laat ze even op heel zacht vuur bakken maar zorg dat de tomaatjes niet kapot gaan.
Leg op elke röstirondje een half plakje ham.
Leg hierop 1 of 2 tomaatjes (afhankelijk van de grootte) met wat gesnipperd ui + knoflook + bosui.
Olie verhitten of de pan bespuiten met kookspray.
De röstis in gedeeltes goudbruin bakken aan beide kanten. Houd ze warm.
Verhit 1 el olie in de pan waar je de ham in gebakken hebt en bak hierin het gesnipperd uitje + knoflook + tijm + rozemarijn tot het uitje wat zacht is. Voeg dan de tomaatjes en bosui toe. Laat ze even op heel zacht vuur bakken maar zorg dat de tomaatjes niet kapot gaan.
Leg op elke röstirondje een half plakje ham.
Leg hierop 1 of 2 tomaatjes (afhankelijk van de grootte) met wat gesnipperd ui + knoflook + bosui.
irethr zegt: