Recept
« Terug naar recepten
Roti
PT60M
Roti
Een heerlijk roti recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frits Ezelsoor
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wraps
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti te bereiden
Schil en snijd de aardappelen in dobbelsteentjes of iets groter. Kook ze beetgaar (ca. vijf minuten). Giet ze af en zet ze apart.
Snijd de kouseband in stukjes van ca. 10 cm en kook deze beetgaar (ca. acht minuten). Boontjes zijn in vijf minuten gaar. Giet ze af en zet ze apart.
Snijd de kipfilet in blokjes en zet deze apart.
Maak intussen twee kommetjes met kruiden:
Kommetje voor kip met:
Eén gesnipperd ui
Half bouillonblokje
Half el kerrie
2 el djinten
1 tl knoflook
2 tl sambal
tomatenpuree
Kommetje met aardappelen met:
Half gesnipperd ui
Half bouillonblokje
1 el kerrie
1 tl knoflook
Bak de aardappelkruiden aan in 4 el olie in wok. Let op dat het niet te hard gaat! Voeg de gekookte aardappelen toe en roer deze er doorheen. Voeg de boontjes toe. Voeg 2 dl water toe en breng het geheel aan de kook, waarna het een paar minuutjes op een laag vuur mag pruttelen.
Bak de kippenkruiden aan in 4 el olie in een wok. Let op dat het niet te hard gaat. Voeg de kipfilet toe en roer deze goed door de kruiden.
Maak de satésaus volgens eigen recept of zie mijn recept elders op deze site.
Verwarm de wraps in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de aardappelen, kip, wraps en satésaus apart. Neem een wrap, schep er een laagje aardappelen, kip en satésaus in. Neem evt. wat knoflooksaus erbij. Rol de wrap dicht en smullen maar!
Snijd de kouseband in stukjes van ca. 10 cm en kook deze beetgaar (ca. acht minuten). Boontjes zijn in vijf minuten gaar. Giet ze af en zet ze apart.
Snijd de kipfilet in blokjes en zet deze apart.
Maak intussen twee kommetjes met kruiden:
Kommetje voor kip met:
Eén gesnipperd ui
Half bouillonblokje
Half el kerrie
2 el djinten
1 tl knoflook
2 tl sambal
tomatenpuree
Kommetje met aardappelen met:
Half gesnipperd ui
Half bouillonblokje
1 el kerrie
1 tl knoflook
Bak de aardappelkruiden aan in 4 el olie in wok. Let op dat het niet te hard gaat! Voeg de gekookte aardappelen toe en roer deze er doorheen. Voeg de boontjes toe. Voeg 2 dl water toe en breng het geheel aan de kook, waarna het een paar minuutjes op een laag vuur mag pruttelen.
Bak de kippenkruiden aan in 4 el olie in een wok. Let op dat het niet te hard gaat. Voeg de kipfilet toe en roer deze goed door de kruiden.
Maak de satésaus volgens eigen recept of zie mijn recept elders op deze site.
Verwarm de wraps in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de aardappelen, kip, wraps en satésaus apart. Neem een wrap, schep er een laagje aardappelen, kip en satésaus in. Neem evt. wat knoflooksaus erbij. Rol de wrap dicht en smullen maar!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
simonee zegt:
Ik kom uit Jamaicaa ma kwoon in belguim mijn mama is op gegroeit in Jamaicaa :p:p
wvlug zegt:
super recept:p:?
bametz-saffrie zegt:
Hartelijke groeten.:D:D
bametz-saffrie zegt:
Veel succes en ik weet zeker dat het je zal smaken!!:D:p